Иванко и неговите приятели (24.12.2014г.)

Броени часове преди Бъдни вечер разговаряме с Иванко Тодоров, съпругата му Диди и приятелката им Любомира. В края на предаването Гери и Милица – дъщерите на Ванко и Диди, се включват с прекрасно вокално изпълнение.

За какво говорим? За изпитанията, вярата, надеждата и любовта на обикновено българско семейство.

Преди малко повече от месец, при рутинни профилактични изследвания, медиците диагностицират Иванко с рак на белия дроб. Той обаче няма необходимите средства за лечение  – със съпругата си работят за едната заплата, като повечето от нас.

Държавата често няма средства да помогне на всеки нуждаещ се, а понякога и времето е крайно ограничено. Какво се прави в такива случаи? Как хората се организират, за да помогнат на свой приятел, заболял от рак? Ще научите как децата от детската градина на Милица решават да се откажат от подаръци за Коледа, как бившите съученици на Гергана събират средства помежду си, как от сдружение “Самаряни” им протягат ръка, а Силвия Кацарова пее за тях, как Любчето прави кампанията “Надежда за Ванко” във Фейсбук, как от всякъде жестове на топлота, любов и съпричастност срещат Иванко, Диди, Гери и Миличка в борбата с рака. Наред с това, вярата в Бога и молитвите на техните близки и приятели, носят на семейството на Иванко толкова нужната духовна подкрепа и упование.

Ето това ще научите от историята на Иванко Тодоров, който в момента се лекува в Истанбул, и приятелите (познати и непознати), които  помагат на семейството му.  И още ще научите какво е решил да прави Иванко, когато оздравее.

Успех, Иванко!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *