Разговор с посланика на Великобритания в България Н.Пр. Джонатан Алън (05.11.2014г.)

За един все още непълен мандат в България, Негово превъзходителство британският посланик в България Джонатан Алън изгради репутацията си на прозрачен, достъпен и общителен дипломат, и искрен приятел на България. 

Посланик Алън спечели много българи и с някои по-неприсъщи за дипломацията действия: избра да учи български език в едно пловдивско семейство, което днес нарича своето „българско семейство”; разговаря открито в Twitter през @HMAJAllen по горещи въпроси от българската и международна политика и казва, че е оптимист за България, нейния потенциал и народ. Речта му „Оптимист или песимист да бъда за бъдещето на България?от април 2013 г. бе един от най-споделяните материали в интернет пространството.

Посланик Джонатан Алън прие да участва в предаването, организирано по инициатива на Центъра за публични политики към Софийския университет „Св.Климент Охридски”, и отговаряше на въпросите на зрителите, зададени в страницата на събитието в Google+ и във страницата ни във Facebook. Някои от темите включиха: потенциалът на България и нейния народ, важността на срещите с млади българи, ситуацията в Украйна и поведението на Русия и руския президент Владимир Путин, двустранните бизнес отношения между Великобритания и България, значението на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (TTIP) за икономическото развитие на Европейския съюз и други. Може би ще Ви е любопитно да научите кой е любимият български град на посланик Алън, както и защо футболният отбор на родния му град не е във Висшата лига на Англия.

Благодаря за въпросите и интереса Ви! 

Н.Пр. Джонатан Алън е най-VIP участникът в "Най-добрите" през първите няколко месеца от съществуването на предаването.
Н.Пр. Джонатан Алън е най-VIP участникът в “Най-добрите” през първите няколко месеца от съществуването на предаването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *