#G+5България – 5 години в Света на Плюса (26.06.2016)

В Интернет съществуват хиляди социални мрежи. От тях обаче най-използваните и популярните са само 6 – 7. Това предаване е за една от тях: Google+.

А поводът да го направим е петата годишнина от появата на Google+. От мрежата решиха да отбележат юбилея с хаштага #G+5Global и поканиха потребители от цял свят да организират различни събития, създавайки локални хаштагове. И понеже в G+ има малка, но постепенно нарастваща българска общност, няколко души правихме различни неща под хаштага #G+5България.

Clipboard
С Нина Трънкова и Георги Георгиев говорим за мястото на хората в Света на Плюса.

В предаването “5 години в Света на Плюса” (по аналогия със знаете коя поредица на кой автор) участваха Нина Трънкова (специалист по дигитална комуникация и присъствие в социалните мрежи) и Георги Георгиев (психолог, използващ приложенията на Google с цел повишаване на личната ефективност).

С тях говорихме по следните теми:

Каква е равносметката от 5-те български години в Google+? Какво получихме, какво научихме, какво постигнахме? Как се променяше Google+ и как ние се променяхме с него? С какво Светът на Плюса стана добро място за нас – в лично, професионално и социално отношение?

Не знам дали открихме всички отговори, но вярвам, че дадохме поне основа за размисъл за това какво е дигитална идентичност, онлайн присъствие и онлайн комуникация, както и знание за  Google+ като средство да изразяваме личността си, да присъстваме смислено и целесъобразно в мрежата и да бъдем успешни в нея.

Може би споделеният ни опит от Света на Плюса ще Ви даде нужното вдъхновение да изследвате и използвате Google+. Още повече, че в епохата на дигиталното съществуване и общуване така или иначе всички сме в мрежата. Въпросът е как да направим пребиваването си в нея по-полезно и приятно. В света на социалните медии съотношението между Google+ и Facebook е като съотношението между Мерцедес и Фолксфаген при автомобилите. Едното е по-класно, а другото е по-разпространено. Ние търсим баланса – искаме да направим класното по-разпространено. 🙂

Ако се интересувате от социални медии и мрежи, това предаване е точно за Вас! Ето го:

One comment

  1. Благодаря ти Георги! Благодаря и на Георги Георгиев! Убедена съм, че споделеният пет годишен опит от трима експерти е добър старт за всеки, който избира да преосмисли дигиталното пространство, лично и като професионалист.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *