За предаването

Най-добрите беше създадено през 2014г., за да показва  каузи и инициативи, които се стремят да допринесат за положителната промяна в България.

Най-добрите е медия е без аналог в България. То е образец на новите медии, които гражданите могат да създават сами, въпреки клишетата за това как се прави журналистика – излъчва се на живо в YouTube, без грим, без специални ефекти, без сценарий и аутокю. Нормални са езиковите грешки и техническите проблеми, защото истинската медия не зависи от това, а от качеството на разговора и смисъла на темите. 

Най-добрите защитава свободата на словото и на гражданската инициатива и е инструмент за подкрепа на гражданското участие в социалната промяна. Това е важно на фона на постоянния упадък на медийния плурализъм в България, заради цензурата и зависимостите на конвенционалните медии, подчинени на мафиотски политико-олигархични кръгове, които диктуват дневния ред на обществените дебати и процеси. За съжаление, тези медии влияят и на обществените нагласи и настроения, като задълбочават недоверието, разделението и апатията сред хората. Най-добрите е алтернатива на това. 

Най-добрите е гласът на свободните, сърцатите, активните, вдъхновените и вдъхновяващите хора, чиито каузи и идеи нагледно показват как човек може да бъде промяната, която иска да вижда в света.

Като представям представям добрите герои на нашето време, създавам повече добавена публична стойност в нашето общество и правя кръгoвете от добри хора, каузи и идеи все по-широки и все по-взаимосвързани.

Най-добрите не е голяма или значима медия. Но е наистина уникална медия и е като мое дете. Един ден, надявам се, ще имам повече ресурси, за да я развия и да изпълнява още по-добре мисията си. А до тогава? Следвам съвета на Артър Аш:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можете да ми помогнете, като следвате “Най-добрите хора, каузи и идеи” в социалните мрежи: YouTubeGoogle+ и Facebook

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *