Как Ал Гор превърна хенгаута от говорилня в тренд

Помним Ал Гор като  вицепрезидент на Бил Клинтън от 1993 до 2001. И като неуспешен кандидат за президент в изборна кампания, която постави под съмнение справедливостта на избирателната система на САЩ. След като излезе от голямата политика, Гор се зае с една от най-важните каузи на нашето време – опазването на околната среда. Поведе акция за въвеждането на политики, насочени към редуциране на производствата и  дейностите, водещи до промяна на климата.

Филмът “Неудобната истина” получи огромен отзвук и въпреки, че до момента не е променил политиките на страните, допринесе за израстването на ново поколение социално чувствителни, отгововни и загрижени за бъдещето на планетата хора.

През 20013г. Ал Гор показа как хенгаутите могат да се използват като средство за сериозен обществен дебат. Иначе самият израз hangout, буквално превеждан като висене, терен за кибичене, навява асоциации като говорилня, средство за “лафене” и разтягане на дребнотемни локуми. А хенгаутът не е обикновена говорилня! Ал Гор го показа, като проведе хенгаут с научни работници и екоактивисти от различни места на планетата. Сред тях беше и моят приятел Жан-Батист Пишанкур от Бретан, Франция, който от няколко години прави славна научна кариера в Австралия.

Та… насладете се:

Ал Гор проведе нов хангаут на екологична тематика и през 2013г. Ето така хенгаутът се превръща в тренд:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *