Ако Барак Обама може да участва в хенгаути, защо и нашите политици да не могат?

Барак Обама редовно го прави.
През 2012-а.
И през 2013-а.
И през 2014-а.

Всяка година успява – по веднъж! Ето как:
2012:

2013:

2014:

Питам се как така президентът на най-голямата демокрация в света може да провежда по един хенгаут на година, а българските политически и държавни лидери не могат?

Как така политиците на Запад редовно дават пресконференции, които продължават часове, отговаряйки на различни и често неудобни въпроси, а в България – не? Защо въобще на Запад обществените личности използват социалните медии, за да контактуват с последователите си повече отколкото у нас (не броя съобщенията, които партийните пресцентрове публикуват в профилите на лидерите, макар че стилистично те очевидно и очевадно не се писани от политиците – собственици на профилите!).

Първо – заради разбирането, че демокрацията значи отговорност и постоянно поддържане на контакт с избирателите.

Второ – защото като технологично напреднала страна, САЩ имат традиция в публичното отразяване на политически и социални събития с участието на главните герои в тях на живо – още от дебата на Никсън и Кенеди през 1960-а…

Трето -защото обикновено водещите политици на запад са добре обучени за участия пред публика – било то онлайн или офлайн.

Заключение:

Ние от “Най-добрите”, като експерти с дългогодишен опит в създаването на съдържание и брандинг, сме готови да подкрепим българските политици  в усилията им да повишат качеството на публичности си представяне! Готови сме да дадем трибуна и пространство на тези от тях, които отговарят на профила на участниците в предаването ни, да представят совите дейности, опит, стремежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *