Калин Ангелов за правата на затворниците (12.07.2018)

Много са адвокатите, които биха посветили времето и труда си на някоя възвишена и красива кауза. Малко са адвокатите, които се посвещават на неблагодарна кауза, която повечето от нас поглеждат с пренебрежение, а някои – с неприязън. Малко са адвокатите като Калин Ангелов, който се застъпва за правата на затворниците.

В това предаване с Калин Ангелов говорим правата на затворниците и за Българското затворническо сдружение за рехабилитация. Най-известната личност в това сдружение е австралиецът

Джок Полфрийман

който изтърпява лишаване от свобода за убийство. Естествено, когато някой е извършил убийство, последното нещо, което ще си помислим, е че той също има права. Всъщност, трябва ли затворниците да имат права?

Знам, че ръководството на Министерство на правосъдието с удоволствие би подминало темата. Но за тя е тук за вас – хората, които се интересуват, искат да знаят и искат България да бъде нормална държава. Г-н Ангелов дава някои много конкретни и лесно изпълними предложения за подобряването на живота на затворниците – като например да се улесни възможността им да се срещат и прекарват време с близките си на по време на свижданията.

Полезни връзки:

Европейски правила за затворите, въведени от Съвета на Европа.

Българско затворническо сдружение за рехабилитация – страница във Фейсбук.

Семейства и приятели на затворниците – общност във Фейсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *