LoveGuide за сексуалното образование (29.03.2017)

От няколко месеца в YouTube се подвизава един много секси влог – Loveguide. Благодарение на него българските тийнейджъри могат бързо и лесно да достигнат до ценна информация по теми, които ги вълнуват, но е нямало кого и къде да попитат.

С Николета и Весела, които са част от екипа на Loveguide (или казано по-образно, мозъкът и лицето на проекта) говорим за нуждата от адекватно сексуално образование в нашето общество. Защо имаме нужда от това? Защото у нас все още властват нагласи за секса като нещо срамно, за което не бива да се говори; за полово-ролевите стереотипи и как трябва да се държим в една връзка; за взаимоотношенията между жените и мъжете. Ето защо “адекватно” в случая значи: достъпно за младите хора, казано на техния език, обясняващо наистина това, което ги интересува, помагащо им да са по-подготвени за бъдещето си. Както каза Весела, въздействието трябва да е, когато слушаш и гледаш, да имаш чувството, че си говориш с приятелка, а не с някоя медицинска сестра и ти е леко скучно да слушаш…

Разбира се, интимните взаимоотношения не включват само секса, затова Loveguide обръща доста внимание и на комуникацията между младите и поставя абсолютно нетипични теми за обичайните разговори между тях – как да решават конфликти, как да се разбират по-добре, дори как момичетата да си избират сутиен. Надявам, че с това издание на “Най-добрите” помагаме на този супер полезен влог да увеличи своята аудитория.

Вижте този интересен разговор:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *